ThemeTalk

ThemeTalk #136 – Duimen omhoog voor Disneyland Paris & Guus Meeuwis in de Efteling

Aflevering #136 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Maurice bracht een bezoek aan Disneyland Paris en staat al een week te popelen om erover te vertellen in de podcast. Want hoewel hij de uitvinder is van de term ‘Middelvinger Resort Parijs’, is hij nu ineens een stuk positiever over het park. In deze aflevering zijn uitgebreide reisverslag vanuit een Disney-resort in coronatijd.

De Efteling kwam met Brabants nieuws deze maand: Guus Meeuwis krijgt een eigen Aquanura-show, ‘Aquanura met een zachte G’. Vanaf 9 oktober is de show een ruime maand iedere dag te zien. Thomas blijkt in deze aflevering een groot fan van Meeuwis, maar Maurice heeft toch zo zijn bedenkingen.

Het gaat niet goed met de attractieparken in Orlando. De parken zijn weer open, maar de bezoekersaantallen vallen tegen. Thomas doet verslag van de sombere berichten die de laatste tijd op internet verschijnen vanuit de bekendste pretparkstad op aarde.

Verder in deze ThemeTalk: ‘big boy seats’ in B&M-achtbanen, het overlijden van oud-Efteling-directeur Bart de Boer en de eventuele terugkeer van Space Mountain: De la Terre à la Lune in Disneyland Paris.

Zie ook: