ThemeTalk

Kijken: achter de schermen bij Rock ‘n’ Roller Coaster

Nu we allemaal tijdens Pasen niet naar pretparken kunnen, moeten we ons maar vermaken met wat de parken ons online aanbieden. Disney heeft heel wat content online gezet in de Walt Disney World- en Disneyland-app, zoals recepten en spelletjes. Maar, ook leuk: achter de schermen kijken bij de Rock ‘n’ Roller Coaster in Disney Hollywood Studios.

Hoe werkt bijvoorbeeld de lancering van die achtbaan? In een nieuwe video van Disney leggen ingenieurs van het bedrijf uit hoe het allemaal werkt en hoe ze van jongs af aan al geïnteresseerd waren in techniek.

De meeste pretparkfans zullen wel weten hoe een lancering met magneettechnologie werkt, maar desondanks is de uitleg van medewerkers Josh en Angel leuk om naar te kijken. En je kan het altijd doorsturen naar iemand die het echt niet weet.

Zie ook: