ThemeTalk

Zo kan het ook: Amerikaans pretpark geeft abonnementhouders heel jaar als compensatie

Het Amerikaanse Knott’s Berry Farm heeft een wel heel gulle compensatieregeling voor abonnementhouders. Omdat het park nu lange tijd gesloten is vanwege het coronavirus krijgen ze een heel jaar gratis.

Dat betekent dat alle vooruitbetaalde abonnementen die in het jaar 2020 geldig waren, nu ook in heel 2021 geldig zijn. Alleen tijdens Knott’s Scary Farm, het halloween-evenement van het park, is het abonnement in 2021 niet geldig. Knott’s Berry Farm is normaal gesproken alle dagen van het jaar geopend.

“Onze Passholders horen bij onze meest loyale gasten, en we willen er zeker van zijn dat zij een vol seizoen plezier beleven zoals beloofd bij de aankoop van het abonnement”, staat in een mail die abonnementhouders hebben gehad. De mail is ondertekend door de directeur van het park. Jon Storbeck. “Dit is een ongewone tijd voor ons allemaal, en we danken je voor je begrip en loyaliteit aan Knott’s Berry Farm.” Eerder stond op de website nog dat alleen de gesloten dagen gecompenseerd worden, maar dat bleek niet te kloppen.

Het park is een onderdeel van Cedar Fair. Het is niet duidelijk of de andere Amerikaanse parken van dat bedrijf ook zo’n gulle regeling voor abonnementhouders hebben. Abonnementhouders die per maand betalen krijgen geen automatische verlenging. Zij hoeven in de maanden dat het park dicht is hun abonnementsgeld niet te betalen.

Knott’s Berry Farm ligt op zo’n 12 minuten rijden van Disneyland in de staat Californië. In mei hoopt het park de deuren weer te openen. In totaal hebben de attracties dan zo’n 2 maanden stil gestaan.

In Nederland verlengen de meeste parken de abonnementen met het aantal dagen dat de pas door het coronavirus niet gebruikt kon worden. Alleen de Efteling wijkt daar vanaf, zij geven abonnementhouders geld tegoed dat later uitgegeven kan worden in het park. Hoe hoog dat tegoed gaat zijn, maakt het park pas bekend als het weer open gaat.

Zie ook: