ThemeTalk

ThemeTalk #271 – De Kaatsheuvelse Kaasschaaf is geen sprookje

Aflevering #271 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Volgens pretparksite Looopings heeft de Efteling budgettair ingegrepen bij het in aanbouw zijnde hotelgebouw dat straks een prominente plek krijgt bij de ingang van het park. De ontwerpen zouden zijn aangepast, waardoor een aantal sierlijke torens zou zijn gesneuveld. Maurice en Thomas hopen vooral dat de kaasschaaf alleen langs het hotel is gegaan en niet langs de nieuwe attractie Danse Macabre die gelijktijdig wordt gebouwd.

Thomas bezocht deze week Londen. Hoewel hij geen pretpark van binnen zag, waren er toch wat thematische dingetjes te bespreken. Een show bijvoorbeeld. En in deze aflevering zowaar ruimte voor een culinaire recensie. Ook heeft hij nog een klein ander nieuwtje.

Maurice staat stil bij de achtbaan RidderStrijd in Avonturenpark Hellendoorn. Het park heeft eindelijk de openingsdatum bekend gemaakt van de tweedehands spinning-coaster. Het park heeft een hele verhaallijn bedacht rond deze achtbaan en omliggende attracties.

Verder in deze ThemeTalk: baby-tandpasta, interactieve elementen in pretparken, Kruidvat-beveiligingspoortjes en babynieuws.

Zie ook: