ThemeTalk

Amerikanen willen voorlopig niet dat pretparken open gaan

Een meerderheid in Amerika wil dat pretparken in het land voorlopig niet open gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van persbureau Reuters en onderzoeksbureau Ipsos. En als de parken toch open gaan, dan is er maar een klein groepje mensen dat de parken wil bezoeken.

Uit het onderzoek blijkt dat 59 procent van de Amerikanen wil dat de pretparken pas weer open gaan als er een vaccin is voor het coronavirus. Volgens wetenschappers is zo’n vaccin nog niet in zicht, op zijn vroegst dit najaar of begin volgend jaar valt zo’n middel te verwachten.

Als de parken dan weer heropenen, is maar 20 procent van de consumenten bereid een bezoek te brengen. De angst voor een besmetting met corona is groot onder Amerikanen.

Het onderzoek ging niet alleen om pretparken, maar vooral over sport- en muziekevenementen. Uit de enquête bleek dat maar 17 procent een sportwedstrijd zou bijwonen als de stadions weer openen. Onder mensen die regelmatig wedstrijden bezoeken is dat 42 procent. Een meerderheid wil dat de wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden.

Amerikanen willen ook niet naar bioscopen, maar 27 procent zou naar de film gaan voordat een coronavaccin beschikbaar is. Meer dan de helft, 55 procent, wil dat de bioscopen, theaters, concertzalen en festivalterreinen tot die tijd gesloten blijven.

Zie ook: