ThemeTalk

#282 – In de wachtrij zijn wij een soort Prinses op de Erwt

Aflevering #282  van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

De Efteling heeft veel nieuws deze week. Het park kondigde een nieuw sprookje aan: De Prinses op de Erwt. Aan de rand van het sprookjesbos opent volgend jaar een nieuw klein tafereeltje om dit verhaal uit te beelden. Vlak daarachter wordt nu een groot hotel gebouwd, ook dat project gaat steeds sneller.

In de Efteling heropende ook de Piraña na een lange renovatie. De wildwaterbaan ligt er weer bij als nieuw. Klaar voor lange wachtrijen deze zomer, zou je zeggen. Maar, het park blijkt de ambitie om de wachttijden zo kort mogelijk te houden heel serieus te nemen. Bij Droomvlucht werkt men aan een innovatief systeem om bezoekers tijdsloten te laten reserveren. Thomas en Maurice vinden er wat van.

Bij Disney vonden ze het ondertussen ook hoog tijd om de systemen rond voordringen nog wat ingewikkelder te maken. In de Amerikaanse parken gaat Genie+ op de schop en komt er een nieuw systeem om zogeheten Lightning Lanes te reserveren. In Florida kan je straks weer thuis, vóór je bezoek, plekjes in een attractie reserveren. Maar is het nou echt een verbetering? Maurice en Thomas pluizen het nieuwe ingewikkelde systeem door.

Verder in deze ThemeTalk: pretparken waar je nooit meer heen wilt, de economische effecten van een Universal-park bij Londen, Spirello’s en slapen op de Toverland-camping.

Zie ook: