ThemeTalk

Waarom koopt Walt Disney World een flinke lap grond?

Walt Disney World wordt ruim 106.000 vierkante meter groter. Het resort heeft een lap grond gekocht vlakbij het Magic Kingdom aan de rand van het bestaande Disney-terrein. Het is niet bekend waarvoor Disney de grond koopt.

Voor het terrein wordt ruim een miljoen dollar betaald. Officieel is de grond gekocht door Celebration Company, een dochterbedrijf van Disney. Vorig jaar kocht Mickey Mouse een nog veel grotere lap grond op in hetzelfde gebied van dezelfde eigenaar.

Experts zeggen tegen lokale media dat Disney de grond niet gaat bebouwen, maar dat de grond gebruikt wordt als compensatie voor andere plekken in het resort waar gebouwd wordt. Disney moet in Florida gekapte bomen en andere impact op de natuur compenseren.

De kans dat Walt Disney World wordt uitgebreid met een vijfde themapark is klein, zeggen kenners tegen de Orlando Business Journal. Vermoedelijk gaat het om uitbreidingen van de bestaande themaparken en hotels. Verderop in Orlando is Universal wel begonnen met de ontwikkeling van een nieuw park, Universal Epic Universe. Dat zou open moeten in 2023.

Op dit moment zijn de parken en hotels van Walt Disney World gesloten vanwege het coronavirus. Deze week werd bekend dat een deel van het personeel tijdelijk ontslagen wordt. Het is nog niet duidelijk wat die situatie betekent voor de uitbreidingsplannen van Disney.

Het gaat om het gebied aan de rand van ‘Reedy Lake’. links van het Magic Kingdom.

Zie ook: