ThemeTalk

6 redenen waarom je een Efteling-abonnement moet nemen

Het behoort tot het starter-pack van iedere pretparkliefhebber: een abonnement op de Efteling. Toch merken we bij ThemeTalk dat veel mensen vragen hebben over zo’n pas. Heb ik hem wel nodig? Ga ik wel vaak genoeg? Wat zijn de voordelen?

Een Efteling abonnement is op het eerste oog niet goedkoop. In 2019 kost de pas 190 euro per jaar, of 17 euro per maand. De pas is goedkoper voor mensen ouder dan 60 en mensen met een beperking. De site van de Efteling geeft je veel informatie over de voordelen van een abonnement, je kan de pas daar ook meteen aanvragen. Wij denken dat een Efteling-abonnement het geld meer dan waard is. Hieronder 6 redenen voor wie nog niet overtuigd is.

1. De Efteling is de leukste hobby die er is

Bijna-abonnementhouders twijfelen meestal over het geld, maar er zijn ook fans die twijfelen of een abonnement niet ‘te ver’ gaat. “Is dat niet gek, als volwassene een abonnement op een sprookjespark?”

Nee. En stop met die gekke vraag. Als jij het leuk vindt om regelmatig naar de Efteling te gaan, dan moet je dat gewoon doen. De één heeft een seizoenskaart voor RKC Waalwijk of ADO Den Haag, jij hebt een abonnement op de Efteling. Het is de leukste hobby die er is, vinden wij.

2. Je hoeft niet de hele dag naar het park

Als je een entreekaartje hebt gekocht voor een pretpark, voel je onbewust de druk dat je op die dag zo veel mogelijk moet doen. Het liefst ga je het park in vóór openingstijd en verlaat je het park als laatste. Je moet, want je hebt 40 euro neergelegd voor deze dag.

Als abonnementhouder heb je die druk niet meer. Je wordt een heel andere Efteling-bezoeker. Het wordt allemaal een stuk relaxter, want je hoeft niks meer. Je kan natuurlijk nog wel hele dagen het park in gaan, maar waarom zou je? Alles wat je vandaag niet kan doen, kan je de volgende keer wel doen.

Er zijn veel abonnementhouders die het park soms maar een uurtje bezoeken. Die misschien alleen even een hapje gaan eten in een van de restaurants en geen enkel ritje in een attractie maken. Het kan allemaal. De Efteling is voor veel van dit soort abonnementhouders een soort van ontsnapping aan een druk bestaan. Rijd je na een afspraak in het zuiden van het land toevallig langs de Efteling? Waarom dan niet even naar binnen gaan en een ritje maken in de Python? Het kan. Er zijn veel pashouders die het doen.

3. Je gaat vaker als je een abonnement hebt

Dit is de meest gehoorde twijfel: nú heb ik zin om vaak naar de Efteling te gaan, maar misschien straks als ik de pas heb niet meer. Die twijfel is niet onterecht. Er zijn abonnementhouders die soms maanden het park niet bezoeken, omdat ze even klaar zijn met sprookjes en twinkels. Maar, dat geeft niet.

Je hebt met een abonnement in principe het hele jaar door de mogelijkheid om het park te bezoeken. In sommige seizoenen ga je vaker, in sommige minder vaak of zelfs helemaal niet. Er zijn abonnementhouders die in de zomer nauwelijks naar de Efteling gaan, maar juist vaak tijdens de Winter Efteling. Maar, er zijn ook abonnementhouders die in de zomer ieder weekend in het park te vinden zijn, maar die in de winter maar één keer naar de Efteling gaan. Het maakt niet uit, je hebt straks die vrijheid.

4. Je verdient een Efteling-abonnement makkelijk terug

Vrijwel iedereen haalt zijn Efteling-abonnement eruit. Een ticket aan de kassa van het park kost 40 euro (dit varieert per seizoen). Als je het abonnement per jaar betaalt heb je je abonnement er in 5 bezoeken uit (190 / 40 = 4,75). Maar, omdat je ook per kalenderjaar 2 keer een vriendenticket kan kopen á 21 euro, kan je de pas ook al in 3 bezoeken per jaar terugverdienen.

Als je je abonnement per maand gaat betalen, betaal je 17 euro per maand. Als je dan minstens één keer in de twee en een halve maand naar de Efteling gaat, heb je je pas er al uit. Als je dan een keer drie keer in een maand het park bezoekt, bijvoorbeeld tijdens het Negen Pleinen Festijn in de zomer, dan kan je daarna het park een half jaar niet bezoeken, maar ben je nog steeds goedkoper uit dan zonder abonnement.

5. Je kan met een Efteling-abonnement ook andere parken bezoeken

Je pas geeft korting op toegang tot veel andere pretparken. Een uitgebreid en actueel overzicht van de nu geldende aanbiedingen vind je op deze pagina van de Efteling. Deze parken kan je met je Efteling-abonnement in 2019 gratis bezoeken.

  • Europa-Park (Duitsland): één keer per jaar één dag gratis toegang. Hiervoor moet je eerst bij de gastenservice van de Efteling een voucher ophalen (als je per maand betaalt is die voucher drie maanden geldig). Je kan de voucher bij het Information Point van Europa-Park laten omwisselen voor een gratis dagticket. Je bespaart 52 euro.
  • Phantasialand (Duitsland): één keer per jaar één dag gratis toegang. Je kan met een Efteling-abonnement alleen via de Berlijn-ingang van het park naar binnen, daar kan je je melden met je abonnement en krijg je een gratis ticket. Je bespaart 49,50 euro.
  • Tripsdrill (Duitsland): één keer per jaar één dag gratis toegang. Op vertoon van je Efteling-abonnement aan de Tripsdrill-kassa krijg je een gratis toegangsticket. Je bespaart 33 euro.
  • Puy du Fou (Frankrijk): één keer per jaar één dag gratis toegang. Je kan met dat ticket alleen het park overdag bezoeken, je krijgt géén gratis toegang tot de Cinéscénie-avondshow. Je bespaart 28,80 euro.
  • PortAventura Park (Spanje): één keer per jaar één dag gratis toegang. Je kan je met je abonnement melden bij de kassa bij de ingang van PortAventura Park. Let op! PortAventura World bestaat uit twee parken: PortAventura Park en Ferrari Land. Met je Efteling-abonnement krijg je géén gratis toegang tot Ferrari Land. Je bespaart 50 euro.
  • Isla Mágica (Spanje): één keer per seizoen één dag gratis toegang. Je mag zowel in de winter als in de zomer een keer gratis naar binnen. Bij de kassa van het park krijg je op vertoon van je Efteling-abonnement een gratis ticket. Je bespaart 24 euro.
  • Liseberg (Zweden): één keer per jaar gratis toegang tot het park en attracties. Je kan je abonnement bij de kassa van het park laten zien. Je bespaart 45 euro.
  • Blackpool Pleasure Beach (Verenigd Koninkrijk): één keer per jaar gratis toegang tot het park en een ‘Unlimited Wristband’ waarmee je die dag alle attracties kunt bezoeken. Je kan je abonnement bij de kassa van het park laten zien. Je bespaart minstens 38 euro.

Als je al deze parken bezoekt, heb je voor 320,30 euro aan gratis toegangstickets gekregen bij je Efteling-abonnement. Je hoeft dan niet één keer naar de Efteling zelf te gaan om je abonnement er uit te hebben. En dan zijn de vele kortingen die je krijgt op andere parken nog niet meegerekend.

6. Je krijgt korting op eten, drinken, souvenirs, tickets en theater

Met een abonnement krijg je 5% korting bij alle horeca in het park. Die korting is dan ook meteen geldig voor vrienden als je samen gaat eten in een van de restaurants, want de korting gaat van de hele rekening af (tot 10 personen). Je krijgt ook korting op eten en drinken bij het Efteling Hotel, Efteling Bosrijk, Efteling Loonsche Land en op het Efteling Golfpark.

Vijf procent is natuurlijk niet heel veel, maar het is een mooi extraatje. Je krijgt overigens ook 5 procent korting in de winkels van de Efteling, 25 procent korting op tickets voor speciale evenementen als Oud en Nieuw, je kan goedkoper naar musicals en theatershows van de Efteling en je kan goedkoper blijven slapen in een van de vakantieparken en hotels.

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg altijd de site van de Efteling voor actuele informatie.

Zie ook: