ThemeTalk

ThemeTalk #154 – Winter Efteling weggesmolten & Disneyland Paris stelt heropening uit

Aflevering #154 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

De Efteling kwam weer met sombere berichten in de media. Het park verloor vorig jaar de helft van het aantal bezoekers en verwacht een miljoenenverlies over 2020. Grote nieuwe attracties zijn daarom uitgesteld, zegt de directeur in het Brabants Dagblad. In deze ThemeTalk een analyse.

Ook andere pret- en dierenparken hebben cijfers bekend gemaakt over coronajaar 2020. Maurice heeft ze allemaal op een rijtje gezet. Wat opvalt: de daling in het aantal bezoekers is overal ongeveer gelijk.

Walt Disney World brengt mondjesmaat weer entertainment terug. Vanaf deze zomer is The Festival Of The Lion King weer te zien in Animal Kingdom. Thomas en Maurice zijn fan van de show en vertellen uitgebreid over wat er te zien valt.

Disneyland in Californië schrapt alle abonnementen op het resort. De bijna miljoen jaarkaarthouders krijgen hun geld terug en Disney wil niet zeggen of in de toekomst er weer passen verkocht worden. Waarom doen ze dit?

Verder in deze ThemeTalk: Sorcerers of the Magic Kingdom, klein onderhoud in de Efteling, corona en de zomer van 2021 en Marble Mania.

Zie ook: