ThemeTalk

ThemeTalk #155 – Een onrustig weekje, ook in pretparkland

Aflevering #155 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Het was de week van onrust in Nederland na de invoering van een avondklok. Ook in pretparkland had dat zo zijn gevolgen. Zo waren er droeftoeters die online dreigden met rellen rondom onze geliefde Efteling. Ook werd er brand gesticht bij het Plaswijckpark in Rotterdam. In deze aflevering een steuntje in de rug voor dat kleine familiepark.

Walibi Holland stond afgelopen week voor de rechter. Het Openbaar Ministerie vindt dat het pretpark onvoorzichtig en nalatend gehandeld heeft en daardoor mede-verantwoordelijk is voor een ongeluk op de kartbaan in 2018. De officier eist een geldboete van 60.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Wat betekent zo’n uitspraak voor het imago van het park en alle andere pretparken? In deze ThemeTalk een analyse.

De Jungle Cruise in de Amerikaanse Disney-parken krijgt een upgrade en wordt ‘inclusiever’ gemaakt. Thomas en Maurice zijn fan van de sfeer van de attractie en brengen een ode.

Verder in deze ThemeTalk: de busrit naar Walt Disney World, slapen in Bosrijk of de Beekse Bergen tijdens de lockdown, Toverland-snacks zijn weer te koop, een nieuw restaurantconcept in Europa-Park en Efteling Kids Radio.

Zie ook: