ThemeTalk

ThemeTalk #221 – Merlijn tovert vier nieuwe attracties tevoorschijn

Aflevering #221 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Toverland opent volgend jaar vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon, het thuis van tovenaar Merlijn. De boel moet daar wat meer leven in de brouwerij brengen. Maurice en Thomas bekeken en de tekeningen en zijn enthousiast, maar niet over alles.

De Efteling heeft weer eens gedoe met de directe omgeving. Het park ligt naast een beschermd natuurgebied en dat zorgt voor strenge regels en voorwaarden waar het bedrijf aan moet voldoen. Toch bleek het park jarenlang die regels te hebben overtreden, met toestemming van de provincie. Van de rechter mag dat nu niet meer. Wat betekent dat voor het park? Thomas legt het uit, Maurice is het er niet mee eens.

Verder in deze ThemeTalk: een gefixte monnik in het Spookslot, Warner Bros in de Universal-parken, audioverslagen uit Walt Disney World en Bobbejaanland, uitbreidingen in Bellewaerde en de pretparkbeurs IAAPA.

Zie ook: