ThemeTalk

ThemeTalk #263 – Winterdip in pretparkland

Aflevering #263 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Maurice dook deze week in het fenomeen Space Mountain. Bijna alle Disney-resorts ter wereld hebben zo’n legendarische indoor-achtbaan. Maar, inmiddels hebben de banen bijna allemaal een ander thema en zit er in de Japanse versie behoorlijk wat ontwikkeling. Maurice zet het op een rij.

In Hong Kong Disneyland is World of Frozen geopend. Een themagebied over de gelijknamige film, ontworpen door een Nederlandse tekenaar. In deze aflevering staan de heren er kort bij stil. Kort, want één van de attracties in het gebied is ook éxtreem kort. Dit stukje tekst is nog langer. Hoe kan dat? Maurice en Thomas analyseren er op los.

Thomas bekijkt wekelijks luchtfoto’s van Universal Epic Universe, een gloednieuw themapark dat gebouwd wordt in Orlando. In deze aflevering komen even per themagebied de bouwvorderingen voorbij.

Verder in deze ThemeTalk: een ‘slow news’ pretparkwinter, Eddy Wally in Shanghai, de overleden oud-topman van de Disney-pretparken, de kerstvariant van de Haunted Mansion, The Streamers in de Efteling, het Fantasy Springs Hotel bij Tokyo DisneySea en Hans en Grietje in de Efteling.

Zie ook: