ThemeTalk

ThemeTalk #272 -Iedereen wil naar Willy’s Chocolate Experience in Glasgow

Aflevering #272 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Zelden krijgt een themabeleving zo veel aandacht in de media als afgelopen week. De hele wereld keek naar de Willy’s Chocolate Experience in de Schotse stad Glasgow. Een themabeleving rond de wereld van Willy Wonka en Charlie and the Chocolate Factory. Mensen betaalden tientallen euro’s entree voor een karig aangeklede fabriekshal. Bezoekers eisten hun geld terug en de politie werd zelfs gebeld. Een hilarische internetsensatie bleek geboren, foto’s van de wanvertoning werden meteen omgezet in memes. In deze ThemeTalk staan Thomas en Maurice stil bij geflopte themabelevingen.

In Disneyland Parijs is inmiddels wel veel aankleding te zien. In het Walt Disney Studios Park zijn de eerste gethematiseerde huisjes opgedoken op de bouwplaats van het Frozen-themagebied. Dat nieuwe land is al jaren in aanbouw, maar nu voor het eerst is er iets van thema te zien. Ondertussen is het gebied in Hong Kong Disneyland al geopend. De heren staan in deze aflevering stil bij de mijlpaal.

Verder in deze ThemeTalk: DreamWorks-thema in Universal Studios Florida, de favoriete Sindbad-attractie van Maurice gaat heel lang dicht, Thomas wil naar Disneyland Paris en het ‘Woezel en Pip-pretpark’.

Zie ook: