ThemeTalk

#274 – Pretparken zijn leuker in het donker

Aflevering #274 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Maurice heeft een gaaf project om over te vertellen deze week: een escape room in Toverland waar hij bij betrokken is. En niet zomaar eentje, bij deze mag je als bezoeker ‘s nachts door het park dwalen en beleef je een exclusief avontuur. Thomas haakt daar op aan, hij wil graag dat pretparken langer open blijven en begint (wederom) een ode aan het Disneyland Resort in Californië. Daar kan je iedere dag tot middernacht aansluiten in rijen voor attracties.

Thomas maakt zich ook zorgen om een themagebied in zijn geliefde Amerikaanse Disneyland. Critter Country wordt aangepast, omdat de belangrijkste attractie in dat gebied een ander thema krijgt. Splash Mountain heropent deze zomer als Tiana’s Bayou Adventure, gebaseerd op The Princess and the Frog. Maar wat heeft dat nog met het oorspronkelijke themagebied te maken? Een andere belangrijke bewoner van die hoek van het park, Winnie de Pooh, moet kleiner gaan wonen. 

Verder in deze ThemeTalk: audioverslag uit Tokyo DisneySea, parkeerplaatsverbouwing bij de Efteling, de verjaardag van SeaWorld, StarWars-vuurwerk, de Revolution in Bobbejaanland en de nieuwe achtbaan van Europa-Park.

Zie ook: