ThemeTalk

ThemeTalk #143 – Efteling mag niet uitbreiden, wel nieuwe speeltuin

Aflevering #143 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Een flinke domper voor de Efteling: het park mag voorlopig nog niet beginnen met uitbreiden buiten de huidige parkgrenzen. In een zaak, aangespannen door boze omwonenden, oordeelde de Raad van State dat er in het bestemmingsplan van de gemeente nog 15 punten niet goed uitgewerkt zijn. Thomas dook in de uitspraak. In deze aflevering een analyse.

Nog meer Efteling-nieuws deze week: de Polka Marina in het Ruigrijk moet het veld ruimen. Het aantal attracties in het park blijft wel gelijk, want vlak ernaast opent komende zomer ‘Speelbos Nest!’. Wat moet de Efteling met een extra speeltuin? Wat vinden we van de ontwerpen? Thomas en Maurice bespreken alles.

Walibi Holland moest afgelopen weekend halsoverkop de stekker uit de Halloween Fright Nights trekken. Het was in deze coronatijd niet verantwoord om er mee door te gaan. Toch gaat Toverland wel door met de Halloween Nights in dat park. In deze aflevering het laatste nieuws.

Zie ook: