ThemeTalk

Disneyland stelt opening Avengers Campus uit

De opening van de Avengers Campus in Disney California Adventure is waarschijnlijk uitgesteld. Het nieuwe Marvel-themagebied zou op 18 juli open gaan voor bezoekers in Anaheim. Maar, in alle communicatie vanuit het Disneyland Resort is nu die datum weggehaald.

Het Disneyland Resort in Anaheim is sinds vrijdag 13 maart gesloten vanwege het coronavirus. Door strenge regels in Californië is het ook niet toegestaan om grote groepen bouwmedewerkers op het terrein te laten. Dat zou wel eens de verklaring kunnen zijn waarom het Disney niet lukt om de Avengers Campus op 18 juli te openen.

Een andere verklaring kan zijn dat Disney verwacht dat de parken zelf nog niet open kunnen in juli. Op de website van het resort is de openingsdatum van de nieuwe attracties overal vervangen door de tekst ‘coming soon’.

Op de Avengers Campus wordt je als bezoeker gerekruteerd tot superheld. In de eerste fase, die deze zomer zou openen, zat een Spider-Man-attractie (The Worldwide Engineering Brigade), een restaurant met Ant-Man-thema (Pym Test Kitchen) en meet-and-greets met bekende Marvel-superhelden.

In Disneyland Paris wordt in het Walt Disney Studios Park ook een Avengers Campus gebouwd. Die moet in 2021 open. Het is niet bekend of dat ook uitgesteld wordt vanwege het coronavirus.

Zie ook: