ThemeTalk

Marvel-land in Disneyland Paris volgt verhaal van de films niet

Het nieuwe Marvel-themagebied in Disneyland Paris, de Avengers Campus, volgt waarschijnlijk niet de canon van de Marvel Cinematic Universe (MCU). Dat kunnen we opmaken uit de woorden van Dan Fields, de creatief directeur van Disney Parks Live Entertainment tegen stripboekensite Comicbook.com.

Het vervolg van dit artikel bevat spoilers voor Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Ook in Amerika wordt een Avengers Campus gebouwd in Disney California Adventure. Een aantal media kreeg daar een exclusieve preview van het gebied, waaronder de stripboekensite. Daar werd duidelijk dat de apocalyptische ‘snap‘ van superschurk Thanos in het parkgedeelte niet voorkomt. Bij die ‘snap’ ging in de filmserie op dramatische wijze de helft van alle levensvormen in het universum in rook op. Ook een deel van de superhelden verdween.

“De Avengers en wij zijn allemaal rekruten in het themagebied”, verklaarde Fields aan Comicbook.com. “Deze campus bestaat in de echte wereld, en daarom, zijn deze helden hier wel om ons in de gaten te houden en ons te beschermen.” En dan vervolgt Fields: “Er vindt geen apocalyptische snap plaats op deze campus.”

De ontwerpers van het parkdeel willen daarmee de verhaallijn toegankelijk maken voor ‘onze dagelijkse bezoekers’. “We willen wel dat er wat conflict is. Maar, we willen niet dat iemand het gevoel heeft dat het einde van de mensheid nadert.”

Volgens nieuwssite WDWNT betekent dit dat álle dramatische gebeurtenissen in de bekende MCU niet zijn gebeurd in de Avengers Campus. Je kan een praatje maken met Spider-Man, maar hij zal waarschijnlijk niet reageren op de dood van Tony Stark. Want, die leeft in het nieuwe themagebied nog. Net als Natasha Romanoff, oftewel Black Widow. In de films gaf zij haar leven, maar in het park is ze gewoon te zien.

Volgens Imagineer Jillian Page geeft de verhaallijn van de MCU de mogelijkheid om af te wijken van de films. Zij werkt als schrijver bij Walt Disney Imagineering en is mede-verantwoordelijk voor de Avengers Campus. Tegen Comicbook.com zegt zij: “Het leuke aan de stripboeken en de films is dat we al een miljoen verschillende versies van de multiverse hebben gezien en een miljoen verschillende versies van de karakters.” Als voorbeeld haalt ze het tijdreizen in Avengers: Endgame aan, daarna ontstaat er een nieuwe tijdlijn. Het nieuwe themagebied zou volgens die theorie in een tijdlijn liggen waarin de snap van Thanos nooit gebeurd is. Andere gebeurtenissen die we kennen uit de film zijn mogelijk wel gebeurd.

Avengers Campus gaat half juli open in Disney California Adventure. Het gebied in het Walt Disney Studios Park in Parijs opent in 2021. In het gebied in Parijs komt een interactieve Spider-Man-attractie en een achtbaan met Iron Man-thema.

Zie ook: