ThemeTalk

ThemeTalk #146 – Parkloze week met toch veel pretparknieuws

Aflevering #146 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Nederland beleefde een pretparkloze week. Vanwege de tweede golf van het coronavirus zijn de parken in ons land tijdelijk gesloten. Thomas en Maurice bezochten de Efteling op de laatste openingsdag en doen verslag van een ‘gekke sfeer’.

Ondanks de sluiting is er veel pretparknieuws. De Efteling vertelde medewerkers over de zorgelijke financiële situatie van het bedrijf en schrapte het Oud & Nieuw-feest. Hoe gaat het met het bedrijf? In deze podcast een voorzichtig antwoord.

Vanuit Disney ook zorgelijke berichten over de financiën. Voor het eerst in meer dan 40 jaar draaide het bedrijf verlies. Dat kwam vooral door de parken die gesloten waren. Toch waren er ook lichtpuntjes: we hebben foto’s van de nieuwe Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind-treintjes en de ingangspoorten van Walt Disney World.

Verder in deze ThemeTalk: corona en de pretparken, Black Friday bij Slagharen, dierentuinen en subsidie, de Winter Efteling en de opmars van de ‘Zero-G Stall’.

Zie ook: