ThemeTalk

ThemeTalk #160 – Een ode aan Indiana Jones Adventure, Fata Morgana en pretparkorkestmuziek

Aflevering #160 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

➤ Meld je aan voor de ThemeTalk Tour naar Dubai en Abu Dhabi: Buckettravel.nl/themetalk

Deze week is Indiana Jones Adventure jarig, de spectaculaire attractie in Disneyland in Californië. Het mag dan wel geen kroonjaar zijn (de attractie wordt 26), toch kregen Thomas en Maurice spontaan zin om uitgebreid stil te staan bij de attractie, het ritsysteem en de verschillen met de versie in Tokyo. En, moet deze ride naar Parijs komen?

Sowieso veel liefde voor darkrides in deze aflevering: het was Thomas opgevallen dat de armenwijk- en marktscènes in Fata Morgana zijn favorieten zijn. Misschien wel de beste stukjes darkride op aarde, vond hij. De heren staan uitgebreid stil bij hun favoriete scènes in de beste darkrides.

De Efteling is al weer dicht sinds half december. Abonnementhouders betalen in de tussentijd nog wel door, maar krijgen daarvoor compensatie. Maurice wierp afgelopen week nog maar eens een belangrijke vraag op: welke vorm van compensatie is het best?

Verder in deze ThemeTalk: de bouw van Epic Universe gaat weer verder, grote drijvende dingen in Epcot en pretparkmuziek door orkesten.

Zie ook: