ThemeTalk

ThemeTalk #167 – Efteling blundert met Fieldlab, Universal is opeens goed in darkrides

Aflevering #167 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

De Efteling zou deze week voor het eerst in maanden weer open gaan voor publiek. Op zaterdag 24 april zou het park in het kader van ‘Fieldlab Evenementen’ en dag bezoekers ontvangen, die vooraf en achteraf getest zouden worden op het coronavirus. Het doel van de dag was om wetenschappelijk onderzoek te doen naar hoe drukke locaties op termijn de anderhalve meterregel en de mondkapjesplicht kunnen loslaten. Door een aaneenschakeling van communicatieblunders van de Efteling (what else is new) en een beroerde timing gaat de dag uiteindelijk toch niet door. In deze aflevering een analyse van Maurice en Thomas.

Maar, wanneer kunnen de pretparken dan wel open? Een precieze datum is nog niet te noemen, maar mogelijk kan het in Nederland vanaf 11 mei. Thomas zet nog één keer al het pretparkgerelateerde corona-nieuws op een rij.

Universal opende onlangs een vernieuwde attractie en een nieuwe darkride. In deze aflevering een unicum: Maurice is zéér positief over de attracties. Het gaat om ‘The Secret Life of Pets: Off the Leash’ in Universal Studios Hollywood en ‘Jurassic World – The Ride’ in hetzelfde park.

Verder in deze ThemeTalk: slapen in Toverland, kleine parken kunnen ook hotels bouwen, trackwalks en de toekomst van het Dolfinarium.

Zie ook: