ThemeTalk

ThemeTalk #174 – Regen, brand, een huwelijksaanzoek en zomerpret

Aflevering #174 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Na een weekje afwezigheid zitten de heren eindelijk weer bij elkaar om over pretparken te praten. Bij hoge uitzondering zijn daarom meerdere dingen opgevallen in pretparkland, afgelopen week. Maurice bezocht Tenerife en doet uitgebreid verslag van zijn trip.

Droevig nieuws afgelopen week kwam uit de Beekse Bergen. Daar verwoestte een grote brand het hoofdgebouw van het vakantiepark, waar onder meer een restaurant en een supermarkt zijn gevestigd. Ook Disneyland Paris kreeg een kleine natuurramp te verwerken, door zeer stevige regenbuien kwamen delen van het park onder water te staan.

Disney heeft aangekondigd dat in de Amerikaanse parken weer vuurwerkshows te zien zullen zijn. Vanaf volgende maand hebben het Magic Kingdom, Epcot en Disneyland weer een dagelijkse avondshow. Andere Amerikaanse parken maakten meer bekend over het halloween-seizoen. Zo ook Universal, waar de voorloper van Eddie de Clown uit Walibi Holland weer terugkeert.

Verder in deze ThemeTalk: een magisch aanzoek, nierstenen, Nederlanders op vakantie, feitjes over Tenerife, Efteling-abonnementsterreur, Guus Meeuwis, De Vliegende Hollander én voetbal op grote schermen.

Zie ook: