ThemeTalk

Duizenden ‘cast members’ bij Disney tijdelijk ontslagen

Disney ontslaat duizenden medewerkers tijdelijk omdat er in het bedrijf nu te weinig werk is voor het personeel. Dat maakte Disney vandaag bekend in een verklaring aan het personeel. Het gaat om ‘niet essentiële’ functies binnen het hele concern, dus ook bij Walt Disney World (Orlando) en Disneyland (Anaheim).

Het personeel komt in aanmerking voor een uitkering en Disney blijft zorgverzekeringen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden doorbetalen. Het bedrijf had bij de sluiting van de Amerikaanse parken al aangekondigd dat het personeel tot minstens 18 april betaald zou worden. De tijdelijke ontslagen treden een dag later in werking.

Bij een ‘furlough’, zoals een tijdelijk ontslag in de Verenigde Staten wordt genoemd, is het de bedoeling dat medewerkers weer hun oude baan terugkrijgen zodra er weer werk is. Ook SeaWorld Entertainment, het bedrijf achter de SeaWorld- en Busch Gardens-parken, heeft duizenden werknemers op deze manier tijdelijk ontslag gegeven.

In de Verenigde Staten zijn net als in Nederland sinds half maart vrijwel alle pretparken gesloten. Het is nog onzeker wanneer de parken weer open kunnen. Nieuwssite WDWNT ontdekte dat Disney wel weer reserveringen accepteert vanaf 1 juni 2020.

Zie ook:

1 comment