ThemeTalk

ThemeTalk #067 – Democratie in Bobbejaanland, Hagrid bij Universal en de frikandel speciaal

Aflevering #067 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Deze week wordt Maurice vervangen door Michiel Veenstra van Disney-podcast D-Tales.

Bobbejaanland heeft een wereldprimeur te pakken. Fury, de achtbaan met drie lanceringen die deze zomer moet openen, krijgt een verkiezingselement. Op de beugel zit een paneeltje waarin bezoekers kunnen kiezen of de rit vooruit of achteruit moet worden afgelegd. Wat vinden de heren van deze innovatie?

Universal heeft een foto naar buiten gebracht van de animatronic van Hagrid die straks te zien is in zijn achtbaan in Universal’s Islands of Adventure, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Thomas en Michiel speculeren er op los. En ze komen er achter wat het verschil is tussen een ‘animatronic’ en een ‘animated figure’.

Er zijn blauwdrukken uitgelekt van de nieuwe Spider-Man-attractie die Disneyland Paris gaat openen. Mogen we hier wel over praten? En zo ja, wat vinden we ervan?

Universal gaat een stuntshow opvoeren rond de Bourne-filmreeks, zeggen Amerikaanse bloggers op basis van geruchten. Zijn de Bourne films nog wel geschikt voor in een pretpark?

Verder in deze aflevering: de pannenkoek met frikandel speciaal, de Lion King in het Circustheater en Dragon Challenge in Universal Orlando.

Zie ook: