ThemeTalk

Donald Trump gaat naar Walt Disney World

President Donald Trump gaat een bezoek brengen aan Walt Disney World. Hij zal begin december een benefietavond bijwonen van de Republikeinse Partij die op het resort gehouden wordt. Volgens het lokale My News 13 wordt de president op 7 december verwacht.

De benefietavond staat gepland in Disney’s Grand Floridian Resort, het duurste en meest luxe hotel van Walt Disney World. Het evenement is daar in het verleden al vaker georganiseerd.

De laatste keer dat een president Disney bezocht had dat grote gevolgen. Een deel van het Magic Kingdom moest afgesloten worden toen president Obama in 2012 een speech gaf vlak voor het kasteel. De veiligheidsmaatregelen waren overal te merken. Disney heeft nog niet bekend gemaakt wat voor gevolgen het bezoek van Trump gaat hebben voor de bezoekers die op 7 december in het hotel verblijven of het naastgelegen Magic Kingdom bezoeken.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat Trump het resort bezoekt tijdens zijn presidentschap. Wel is hij er te zien als animatronic in de Hall of Presidents. In die attractie wordt het presidentschap van de Verenigde Staten geëerd. Van alle 45 presidenten die Amerika ooit gehad heeft staat er een animatronic op het podium. Er loopt op dit moment een afzettingsprocedure tegen Trump, maar Disney wil niet zeggen wat er gebeurt met de animatronic van de president mocht hij daadwerkelijk uit zijn ambt gezet worden.

President Nixon: ‘I am not a crook’

Eén van de beroemdste speeches ooit gegeven door een Amerikaanse president was op het terrein van Disney in Florida. In het najaar van 1973 lag president Nixon zwaar onder vuur in het Watergate-schandaal. In die periode werd hij uitgenodigd om te spreken op een conferentie van hoofdredacteuren van de Associated Press dat in Disney’s Contemporary Resort werd gehouden. Het was op dat moment dat hij de legendarische woorden ‘I am not a crook’ sprak.

Zie ook:

1 comment