ThemeTalk

Veiling: 1500 stukken uit de geschiedenis van de Disney-parken te koop

Disney-verzamelaars en -fans kunnen binnenkort letterlijk bedrijfsgeschiedenis in huis halen. Tekeningen, ontwerpmappen, animatronics en zelfs attractieonderdelen gaan de komende tijd onder de hamer bij het Amerikaanse Van Eaton Galleries. In totaal gaat het om 1500 verzamelobjecten.

Op 7 en 8 december 2019 gaan de kavels onder de hamer, die nu te zien zijn op een tentoonstelling in Sherman Oaks, Californië. De veiling is opgesplitst in twee delen: Disneyland en Walt Disney World.

Uit alleen al Disneyland, tijdens veilingsessie 1, gaan honderden stukken onder de hamer. Het meest opvallend: een origineel ontwerprospectus uit 1953 en een originele animatronic uit It’s A Small World. Van de PeopleMover uit Disneyland, die nu niet meer bestaat, staat een karretje op de verkooplijst. Net als veel personeelskleding en -badges uit de jaren 50, 60 en 70. Hieronder kan je door de catalogus bladeren (gebruik fullscreen om de tekst te kunnen lezen).

Veilingsessie 2 draait vooral om Walt Disney World, maar bevat ook spullen uit de andere Disney-parken, waaronder Disneyland Paris. Vogels uit de Tiki Room, decorstukken uit Pirates of the Carribean, onderdelen van de Jungle Cruise en talloze ontwerptekeningen van onder andere het Magic Kingdom staan op de lijst. Hieronder kan je door de catalogus bladeren (gebruik fullscreen om de tekst te kunnen lezen).

De veilingen beginnen om 10 uur ‘s ochtends lokale tijd, dat is 19:00 uur in Nederland op 7 en 8 december.

Zie ook: