ThemeTalk

Zo gaat Universal’s Super Nintendo World eruitzien

Begin volgend jaar opent in Universal Studios Japan het eerste echte Nintento-themagebied ter wereld: Super Nintendo World. Op foto’s en video’s van fans die het park bezoeken is al goed te zien hoe het parkdeel er straks uit komt te zien. (Bouwfoto’s onderaan deze post.)

Hoewel het parkdeel vernoemd is naar Nintendo, lijkt het erop dat het themagebied vooral aangekleed wordt als een Super Mario-land. Officieel noemt Universal het huidige project ‘fase 1’. Het kan dus goed zijn dat andere Nintendo-merken, zoals Zelda en Donkey Kong later nog toegevoegd worden.

In een eerste teaser van Universal Studios Japan laten ze eigenlijk alleen Mario zien. Je ziet de bekende ‘platforms’ uit de game en de neppe bewegende wolken in de lucht. Als de lucht nou echt altijd zo blauw zou zijn, dan is het net echt alsof je in Super Mario rondloopt!

Er komen twee attracties in het gebied: Super Mario Kart Ride and Yoshi’s Adventures. Het is niet helemaal duidelijk wat voor attracties dat worden, maar de kans is groot dat het interactieve simulatoren worden waarin je de bekende Super Mario-spellen in het groot kan spelen. “Het hele land wordt interactief”, zei topman Tom Williams van Universal Parks and Resorts op een persconferentie in september.

Gasten krijgen straks in het gebied een rode Mario-armband om. Die armband houdt je scores bij. Niet alleen de scores uit de twee grote attracties, maar ook van interactieve elementen in het land zelf. Door het hele gebied zijn kleine spelletjes te spelen die je punten opleveren. Ook Bowser’s Castle en Princess Peach’s Castle worden nagebouwd. Daarbinnen zitten geen attracties, maar zijn allemaal kleine spelletjes te vinden.

Naar alle waarschijnlijkheid komt er een een meet-and-greet-locatie, waar je Mario kan ontmoeten. Het kostuum hebben ze al, bij de ceremonie om de start van de bouw te vieren kwam Mario zelf ook even kijken.

Super Nintendo World is op dit moment ook in aanbouw in Universal Studios Hollywood in Los Angeles. In 2023 opent Universal in Orlando een nieuw themapark, Universal’s Epic Universe. Het gerucht gaat dat dat park ook een Nintendo-land krijgt, maar dat is nog niet bevestigd.

Natuurlijk zijn er ook in Japan de nodig pretparkfans die het niet kunnen laten om foto’s te maken van het bouwproject.

Zie ook: