ThemeTalk

Lerarenstaking op 6 november: deze pretparken en dagjes uit zijn extra open en geven korting

Een groot aantal scholen in Nederland gaat niet open op 6 november vanwege een grote landelijke onderwijsstaking waar alle vakbonden aan mee doen. En dat betekent dat de kinderen iets anders moeten gaan doen. Een groot deel zal naar de buitenschoolse opvang gestuurd worden, maar heel wat pretparken en dagjes uit in Nederland willen ze graag verwelkomen.

Net als bij de vorige schoolstaking in maart is het de verwachting dat veel mensen een dagje uit zullen plannen. In veel parken was het toen iets drukker dan normaal in het voorseizoen. Destijds namen op sommige scholen een paar ouders een dag vrij om een hele groep kinderen mee naar een pretpark te nemen. Hier een kort overzicht van de parken die iets bijzonders doen om mensen te trekken op 6 november.

Artis

De bekendste dierentuin van Nederland heeft voor de stakingsdag een speciaal programma en geeft een flinke korting. Met extra activiteiten in het dierenpark en in bacteriënmuseum Micropia leren kinderen toch nog wat bij op hun vrije schooldag. Kinderen mogen die dag voor 4 euro het dierenpark in en betalen 5 euro voor bacteriënmuseum Micropia. De volwassen begeleiders betalen 18 euro voor het dierenpark en 12 euro voor Micropia. Normaal gesproken kost een kinderkaartje 18,50 euro.

Wildlands

Wildlands geeft iets meer korting die dag: kinderen die nog op de basisschool zitten mogen op 6 november gratis naar binnen, onder begeleiding van een volwassene. Middelbare scholieren krijgen 50 procent korting, zij mogen voor 11,25 euro naar binnen als ze een ticket bestellen via de site van het dierenpark.

Wil je die dag met kinderen gratis naar Wildlands? Dan moet je die (gratis) tickets wel bestellen via de site van het park, in combinatie met een ticket voor minstens één volwassene.

Toverland

Het buitengedeelte van attractiepark Toverland in Sevenum komt speciaal voor de stakingsdag een dagje terug uit winterslaap. Normaal gesproken is zondag 3 november de laatste dag van het jaar waarop de grote buitenattracties geopend zijn, de rest van de winter zijn alleen de twee overdekte parkdelen geopend. Maar, op woensdag 6 november gooit Toverland nog één keer extra het hele park open, inclusief de grotere achtbanen.

Het park geeft voor die dag geen korting. Tickets kosten 33 euro aan de kassa en 31 euro op de site van het park.

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zet de deuren op de stakingsdag wagenwijd open: alle kinderen tot en met 17 jaar oud krijgen gratis entree. Ook de volwassen begeleiders mogen gratis naar binnen. Kinderen mogen enkel onder begeleiding van een volwassene het museum in.

Andere pretparken

Natuurlijk is ook de Efteling open op 6 november. Speciale kortingen geeft het park niet. Voor die dag kan je een ‘ticket laagseizoen’ bestellen op de site voor 38 euro per persoon. Het park is open tot 18:00 uur. Ook Plopsa Indoor Coevoorden is die dag open van 10:30 uur tot 17:00 uur. Net als de meeste andere dierentuinen is ook Safaripark Beekse Bergen open.

Pretpark Julianatoren in Apeldoorn gooit net als Toverland het park speciaal voor de lerarenstaking een dag extra open. Tickets zijn daar 17,50 euro per persoon, een korting van 7,50 euro. Attractiepark Slagharen is op de stakingsdag gesloten, maar het zwembad en de schaatsbaan zijn wel open.

.

Zie ook: