ThemeTalk

ThemeTalk #255 – Maurice zag een geweldige Spookslot-film

Aflevering #255 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Maurice bezocht afgelopen week een van de premières van de documentaire ‘Het Spookslot, de historie van Station Halfweg’, gemaakt door De Vijf Zintuigen, een bekende fansite over de Efteling en Europa-Park. In de film wordt de hele geschiedenis en zelfs de toekomst van de attractie uit de doeken gedaan. Maurice was erg onder de indruk en doet verslag en interviewt één van de makers.

Ook was Maurice in Europa-Park, waar hij in deze aflevering uitgebreid verslag van doet. Zo zat hij te eten in een restaurant waar hij geluiden kon horen van een attractie in een heel ander themagebied. Dat komt op meer plekken voor, vertelt Maurice.

Thomas bezocht op zijn beurt de afgelopen weken meermaals de Efteling en is in diepe rouw omdat de avondopenstellingen van het park voorlopig weer van de baan zijn. Vanaf deze week is het park weer alleen overdag te bezoeken. In deze aflevering ook (opnieuw) aandacht voor Raveleijn, waar Thomas nu echt een einde aan wil maken.

Verder in deze ThemeTalk: Hollywood Tour in Phantasialand, baby-switch in pretparken, onvriendelijke twitteraars, peperdure spookhuizen en de uitspraak van de naam van een Frans pretpark.

Zie ook: