ThemeTalk

#276 – Efteling gooit abonnementen op de schop & Toverland heeft nieuwe beveiliging

Aflevering #276 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

De Efteling liet deze week alle abonnementhouders flink schrikken. Het park gooit het roer om qua jaarkaarten, waardoor je ineens veel meer keuze hebt als vaste bezoeker. Wie minder vaak komt kan een goedkoper abonnement nemen, maar dan ben je op drukke dagen niet meer welkom. Wil je wel iedere dag komen? Dan mag je de hoofdprijs betalen. Thomas en Maurice nemen het hele nieuwe systeem door.

Disneyland Paris liet de mannen niet schrikken deze week. Op de verjaardag van het Franse resort was een persbijeenkomst georganiseerd en vooraf werd verwacht en gehoopt dat er grootse nieuwe dingen aangekondigd zouden worden. Was dat ook zo? Nou, niet echt. Een naamsverandering van het Walt Disney Studios Park bleek het grootste nieuws, dat park heet straks Disney Adventure World. Maar nieuwe attracties of andere grote aankondigingen bleven uit. 

Thomas bezocht afgelopen week de Toverland Escape Experience. Een exclusieve ervaring waar alleen prijswinnaars en genodigden naar toe mochten. Het park had samen met Epic Escape Waalwijk, waar Maurice bij betrokken is, een soort escape-room ontwikkeld, maar dan dwars door het hele pretpark. Het verhaal speelde zich ‘s nachts af in een verlaten en donker Toverland. Thomas doet in deze aflevering verslag, Maurice vertelt hoe het er achter de schermen aan toe ging.

Verder in deze ThemeTalk: Real Madrid World in Dubai, parkeren in Kaatsheuvel en het beleid rond mensen met een beperking in de Disney-parken.

Zie ook: