ThemeTalk

ThemeTalk #277 – Pretparkseizoen op st(r)oom met nieuwe attracties en meer

Aflevering #277 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Overal nieuwe dingen in pretparken! De afgelopen dagen werden niet alleen gemarkeerd door Koningsdagdrukte, maar ook door nieuwe attracties in het Europese pretparklandschap.

Europa-Park lanceerde de nieuwe achtbaan Voltron Nevera. Met zeven inversies, een gedeelte achteruit, een droptrack, vier launches, 2,2 seconden gewichtloosheid aan elkaar en de steilste lancering ter wereld met 105 graden staat hier een wereldcoaster van formaat. En toch viel Maurice ondanks deze spectaculaire statistieken iets heel anders op. Op – hoe kan het ook anders – het thematische vlak.

In het Belgische Bellewaerde suisden voor het eerst gasten door de nieuwe ‘Spinning Rapids’ Amazonia. In hoeverre lijkt dit nog op een rapid river? Thomas en Maurice duiken in deze nieuwe attractie en pikken terloops nog wat favoriete rapid rivers mee. 

Dit waren overigens niet de enige twee officiële attractieopeningen. In ons eigen land versterkt de achtbaan RidderStrijd in Avonturenpark Hellendoorn vanaf nu het nationale achtbanenaanbod. Thomas geeft zijn mening.

Natuurlijk mag ook de aankondiging over de stoomtrein van de Efteling niet ontbreken, net als het ThemeTalk Opiniepanel. En zelfs de koning komt nog even langs.

Verder in deze ThemeTalk: het nieuwe hotel van de Efteling ligt een beetje vreemd, de uitslag van een eigen abonnementenonderzoek, Anne Frank, de Keukenhof, mensen in een kunstzinnig giraffenkostuum, en… we gaan weer meeten en overnachten! Tover je agenda leeg op 3 en 4 augustus aanstaande. Binnenkort meer info!

Zie ook: