ThemeTalk

ThemeTalk #157 – Sneeuw, carnaval, corona en andere pretparkzaken

Aflevering #157 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Het was koud in Nederland deze week. Er lag zelfs sneeuw. Dus ook de vaderlandse pretparken waren bedekt met een laagje wit. Maurice en Thomas nemen de prachtige plaatjes die uit de parken komen door.

Na een vraag van een luisteraar staan de heren uitgebreid stil bij de nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne: The Ride to Happiness by Tomorrowland. Dat wordt een ‘extreme spinning coaster’ met meerdere lanceringen en inversies. Met als thema dus het wereldberoemde dance-festival Tomorrowland. Wat verwachten we van die ride?

De pretparken willen graag een testlocatie worden om te kijken wat er allemaal veilig kan in coronatijd. Binnenkort worden in Nederland de eerste proeven gedaan, onder andere met een theatervoorstelling. Wanneer kunnen de parken aan de gang? In deze aflevering een poging tot perspectief.

The Walt Disney Company gooide bij aandeelhouders weer wat cijfers over de schutting. Hoe veel minder komt er binnen bij Disney, nu veel parken gesloten zijn of nauwelijks gasten kunnen ontvangen? Thomas test het inschattingsvermogen van Maurice.

Verder in deze ThemeTalk: de overdekte boten van Splash in Duinrell, de ThemeTalk-reis naar Dubai, Klaasje uit K3, de Walibi-kartzaak en Cars in Disneyland Paris.

Zie ook: