ThemeTalk

ThemeTalk #158 – Hoe plan je de 50e verjaardag van een pretpark?

Aflevering #158 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Pretpark Magic Kingdom in Walt Disney World in Florida wordt in dit jaar 50. Het park gaat dat groots vieren. In deze aflevering nemen Thomas en Maurice de verjaardagsplannen door en bespreken ze hoe groot de kans is dat ze zelf een stukje taart kunnen gaan eten in het park tijdens de 18 maanden durende verjaardag.

Het viel Maurice op dat het karakter Tiger Lily uit een onride-video van Peter Pan’s Flight in Disneyland Paris geknipt was. Waarschijnlijk omdat het indianenkarakter gevoelig ligt, critici zien er een racistisch stereotype in. Genoeg aanleiding voor ThemeTalk om uitgebreid stil te staan bij de attractie, die te vinden is in bijna alle Disney-resorts over de hele wereld.

Nog meer Disney: het California Aventure-park in Anaheim gaat weer open voor bezoekers (maar de attracties blijven dicht), nieuwe kostuums voor de figuren van Toy Story en het wordt mogelijk om te trouwen in de The Twilight Zone Tower of Terror. Ook gingen er op internet wilde verhalen over fans die een onderhuidse chip gebruikten als alternatief op de Magic Band.

Verder in deze ThemeTalk: de zon schijnt weer (ideaal pretparkwerk), iets met een virus, onze Dubai-reis, rolstoelen in pretparken, onbeperkt eten en Belgische dierentuinen.

Zie ook: