ThemeTalk

ThemeTalk #258 – AI ontwerpt een pretpark & Vogel Rok met de lampen aan

Aflevering #258 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Maurice bekeek afbeeldingen voor het Halloween-seizoen in Attractiepark Slagharen en ontwikkelde een gezonde dosis argwaan. Waren deze tekeningen gemaakt met kunstmatige intelligentie? AI!? In deze aflevering doet hij uit de doeken dat pretparken en bedrijven die ontwerpen voor de attractiebranche steeds vaker gebruik maken van AI.

Thomas bekeek een patent dat Disney onlangs indiende bij het Amerikaanse patentbureau. Het gaat om een nieuw soort attractie waarbij je als gast in een rijdend karretje wordt ‘opgepakt’ door een robotarm die jou weer op een ander rijdend karretje plaatst. Neemt robottechniek langzaam de pretparken over? Volgens Maurice is het vooral allemaal heel erg storingsgevoelig.

Verder in deze ThemeTalk: foto’s van Vogel Rok met de lichten aan, de reis van ThemeTalk naar Japan, een rondleiding door de Walt Disney Studios bij Los Angeles is mogelijk en een nieuwe achtbaan in SeaWorld Orlando.

Zie ook: