ThemeTalk

ThemeTalk #161 – De pretparken blijven nog even dicht (in Nederland)

Aflevering #161 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Slecht nieuws: de pretparken in Nederland blijven nog tot minstens half april gesloten. Dat bleek tijdens de laatste persconferentie van premier Rutte en zorgminister De Jonge. Eind maart mogen in Nederland misschien wel de terrassen open, maar pretparken en dierentuinen kunnen daar nog niet aan toegevoegd worden. Thomas en Maurice bespreken de details.

Maurice keek televisie en hem viel op dat pretparken een belangrijke rol spelen in de geluksmomenten die mensen verzamelen in hun leven. Zo was in een programma van Ewout Genemans te zien hoe bij een gezin bijna alle foto’s uit gelukkigere tijden in pretparken waren genomen. Tijd voor een ode aan de pretparkfoto.

Disneyland Paris blijft voorlopig nog even gesloten. Het Franse resort zou begin april weer open gaan, maar dat is tot nader order uitgesteld vanwege de situatie met corona in Frankrijk. Maar, er was ook goed nieuws uit Parijs: de drie nieuwe themagebieden die ons een aantal jaren geleden waren beloofd komen nog wel, zei een Disney-topman tegen aandeelhouders. Thomas en Maurice speculeren over welke thema’s er verwacht worden.

Verder in deze ThemeTalk: Secret Life of Pets en Maurice zijn haat aan de Minions, wandelen rond de Efteling, een blog over rolstoelen in pretparken en heropeningen in Californië.

Zie ook: