ThemeTalk

#279 – Staan er nog Nederlandse pretparken te koop?

Aflevering #279 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Maurice wordt deze week vervangen door Looopings-hoofdredacteur Wessel Wit.

Thomas was deze week ontzettend druk met zijn werk als politiek verslaggever en het nieuwe kabinet in Nederland, dus hij leunt deze aflevering lekker op de verhalen van Wessel. Die bezocht deze week pretparken in vier landen: Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Zo bespreken de heren de ontwikkelingen bij de Plopsa Group, de pretparkdivisie van Studio 100. Wessel interviewde voor de Looopings Podcast de nieuwe directeur. Hij vertelde daar meer over eventuele overnameplannen van het bedrijf. Gaan ze ooit nog een pretpark in Nederland kopen? Of een nieuwe bouwen?

In Disneyland Paris ging een nieuwe show rond Alice in Wonderland in première, in het grote openluchttheater in het studiopark waar vroeger een stuntshow met auto’s werd opgevoerd. Nu rijden er stuntfietsers door een fel schreeuwerig decor. Wessel geeft een pittige recensie.

Vlakbij Londen opende deze week een nieuwe achtbaan van Mack: een hypercoaster in Thorpe Park. Wessel was bij de opening van de 72 meter hoge Hyperia en geeft zijn oordeel. 

Verder in deze ThemeTalk: Fantasmic! in Disneyland, voordringpassen voor mensen met een beperking, de nieuwe De Soete Inval in de Efteling en lelijke ontwerpen voor hotellobby’s bij pretparken. 

Zie ook: