ThemeTalk

ThemeTalk #164 – 25 jaar Villa Volta: ‘Huzarenstukje van de Efteling’

Aflevering #164 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Villa Volta bestond deze week 25 jaar. Maurice roept al jaren dat het zijn favoriete attractie aller tijden is, en daarom staat hij daar in deze aflevering uitgebreid bij stil. Wat maakt de Villa zo bijzonder? En, hoe kan de Efteling er voor zorgen dat de attractie nog eens 25 jaar meegaat?

Deze week kwam de burgemeester van Amsterdam met een opvallende oproep: ‘Artis moet open!’. Volgens burgemeester Femke Halsema hebben mensen dringend behoefte aan meer buitenruimte en kunnen dierentuinen veilig open. En de pretparken dan? In deze aflevering een voorzichtige voorspelling van hoe het de komende weken in pretparkland zal gaan.

De legendarische Jungle Cruise in het Magic Kingdom en Disneyland worden verbouwd en daarbij blijft de attractie gewoon open. Thomas analyseert de concept arts die op de Instagram van een Disney-ontwerper verschenen.

Verder in deze ThemeTalk: buschauffeurs, Studio 100 was jarig, hoogtevrees en een ingepakt Disney-kasteel.

Zie ook: