ThemeTalk

ThemeTalk #207 – ‘Het is Eftelings omdat het in de Efteling staat’

Aflevering #207 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Afgelopen week opende de Efteling een nieuwe sprookje: Efteling Wonderland. Op de Speelweide heeft het park een tijdelijke vertelling van het verhaal van Alice in Wonderland neergezet. Thomas was bij de feestelijke opening en doet verslag, inclusief interviews met de directeur en ontwerper. De ontwerper legt uit waarom dit verhaal, dat veel mensen van Disney kennen, echt in de Efteling past. Maurice bezocht de tijdelijke show ook en geeft zijn mening.

Droevig nieuws afgelopen week: bij een vrijevaltoren in Amerika gebeurde een dodelijk ongeluk. Een 14-jarige jongen overleed na een val uit de Orlando Free Fall, een droptoren van 130 meter hoog in Icon Park. Dit type attractie, van dezelfde fabrikant, is ook in Europa te vinden en soms ook op Nederlandse kermissen. In deze aflevering staan de heren stil bij de gevaren en wat er moet gebeuren.

Verder in deze ThemeTalk: Tonnere 2 Zeus, nieuws uit Toverland, Maurice op NPO Radio 1 en Frank Lammers.

Zie ook: