ThemeTalk

ThemeTalk #213 – Personeelstekort in pretparkland

Aflevering #213 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Je ziet het steeds vaker, bedrijven, winkels en horeca die de deuren gesloten moeten houden omdat ze geen personeel kunnen vinden. Ook in de pretparkwereld slaat dat noodlot toe. Zo stond Maurice afgelopen week een paar keer bij een gesloten horecapunt in een pretpark. In Amerika lukt het Disney niet om weer op volle capaciteit te draaien omdat het langer duurt om alle vacatures weer op te vullen die zijn ontstaan toen in coronatijd veel mensen werden ontslagen. Is er een oplossing? Of moeten we in pretparken steeds meer dingen zelf gaan doen? In deze aflevering niet het antwoord, maar wel een poging daartoe.

Maurice bezocht afgelopen week twee pretparken in België: Plopsaland De Panne en Bellewaerde Park. In deze aflevering staat hij stil bij zijn bezoek. Wat zijn de attracties die je echt niet mag overslaan? En wat vond hij van The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland?

In Walt Disney World opende deze week Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in Epcot. Deze nieuwe indoor-achtbaan trekt veel publiek, waardoor Disney weer alles uit de kast heeft getrokken om de mensenmassa zo veel mogelijk over de dag te spreiden. Maar is een bezoek aan het pretparkresort nog wel leuk met zo veel apps, toeslagen en tijdsloten? Thomas heeft het uitgezocht.

Toverland organiseerde voor het eerst een eigen popfestival: Toverland LIVE!. Maurice was erbij en had het enorm naar zijn zin, maar zijn hekel aan festivalmuntjes en lange rijen bij de horeca is alleen maar groter geworden.

Verder in deze ThemeTalk: mazout in pretparken, een verslag van de de camping bij Toverland, examenfeestjes in Disneyland, het beste pretpark van België.

Zie ook: