ThemeTalk

ThemeTalk #31 – Extreme drukte in de Efteling

Aflevering #031 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Het was afgelopen zaterdag extreem druk in de Efteling. Zó druk dat het park de drukte niet aankon: wachtrijen waren overvol, lange rijen bij de toiletten en de horeca, chaos op het parkeerterrein en opstoppingen op pleinen en paden. Wat moet het park doen om deze drukte te beteugelen? Wessel Wit van pretparksite Looopings schuift aan.

Het Zweedse pretpark Liseberg heeft de grootste en langste dive coaster van Europa geopend. De nieuwe rollercoaster Valkyria is ruim zevenhonderd meter lang, 47 meter hoog, heeft een vrije val van vijftig meter en een topsnelheid van 105 kilometer per uur. Moeten we hier jaloers op zijn in Nederland?

Er gaan geruchten dat de Efteling haar autootjesattractie De Oude Tufferbaan een flinke upgrade gaat geven. Een tipgever vertelt aan ThemeTalk dat de attractie meer interactiviteit krijgt. De heren fantaseren er op los wat dat kan betekenen.

Zie ook: