ThemeTalk

ThemeTalk 139 – Phantasialand opent nieuwe dingen (no spoilers!), maar de Efteling voorlopig niet

Aflevering #139 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Ineens was hij open na meer dan vierenhalf jaar bouwen: de nieuwe achtbaan F.L.Y. in Phantasialand. Thomas en Maurice bezochten de flying coaster en het nieuwe themagebied Rookburgh nog niet, maar de vaste ThemeTalk-luisteraars wel. Aan het einde van deze aflevering doen zij via ingesproken berichten verslag. Alles daarvoor is gegarandeerd spoiler-vrij!

De Efteling had minder leuk nieuws deze week. Directeur Fons Jurgens gaf een interview aan de lokale krant en liet daarin weten dat er voorlopig geen grote uitbreiding van het park komt. De corona-uitbraak zorgt voor een financieel slecht jaar en er zou dus geen geld zijn. In deze aflevering een analyse van deze domper.

In Tokyo Disneyland opende ook een langverwachte attractie: The Enchanted Tale of Beauty and the Beast. Deze Symbolica-achtige darkride neemt je mee door het kasteel van het Beest en laat je daar bekende scenes uit de film zien. In deze aflevering een verslag op basis van foto’s.

Verder in deze aflevering: schoolreisjes, Goliath in Walibi Holland en de prijzen van Halloween-events.

Zie ook: