ThemeTalk

ThemeTalk #237 – Twee achtbanen voor de prijs van één

Aflevering #237 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Walibi Holland heeft de opening van een nieuwe achtbaan een jaar uitgesteld, in plaats van één achtbaan in 2024 opent het park nu twéé nieuwe achtbanen in 2025. Thomas en Maurice zetten het nieuws op een rijtje en speculeren over wat het kan worden. Het gaat om achtbanen van het type ‘RMC Raptor’, achtbanen die rijden op een enkel spoor, zoals een monorail. Wat kan je daar allemaal mee?

Maurice bekeek de verkiezing van de ANWB van het leukste dagje uit van dit jaar. Hem viel op dat de uitslag ieder jaar erg wisselvallig is. Hoe kan dat toch? Thomas wil vooral applaus voor de ANWB. Ook staat hij stil bij de nieuwste reclamecampagne van Disney voor het 100-jarig bestaan van het bedrijf.

Verder in deze ThemeTalk: het is bijna carnaval en Thomas heeft je hulp nodig, een nieuwe Avatar-attractie bij Disney in Californië, uitbreidingen in Disneyland Paris en het uurloon van Universal-medewerkers.

Zie ook: