ThemeTalk

ThemeTalk #082 – Efteling zit zonder shows, Disney zit zonder bezoekers

Aflevering #082 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Deze week komt ThemeTalk vanaf twee krukjes onder de airtime-heuvel van vleugelcoaster Fēnix in Toverland. Deze zomer is Toverland op woensdagen en zaterdagen tot laat open. Zo’n woensdagavond is ideaal om een podcast op te nemen.

De Efteling moet het midden in het hoogseizoen tijdelijk zonder twee belangrijke shows doen; zowel Aquanura als Raveleijn wordt niet opgevoerd. Beide voorstellingen kampen met technische problemen. Het deze zomer al zo magere entertainment-aanbod van het park is nu dus nog verder uitgekleed. Een pittige discussie tussen Thomas en Maurice over wat de Efteling hier aan kan doen. Na de opname van ThemeTalk #082 werd via Looopings bekend dat Aquanura last heeft van blauwalg in het water.

Universal kondigde deze week een nieuw pretpark aan: in Orlando komt het nieuwe park Universal’s Epic Universe te liggen. Veel is er nog niet bekend, maar de heren nemen het toch even door.

Afgelopen week kwam The Walt Disney Company met kwartaalcijfers. De bezoekersaantallen van de Amerikaanse parken vielen tegen. Hoe kan dat toch? Is Star Wars: Galaxy’s Edge dan toch een flop?

Verder in deze aflevering: de entreeprijzen van Nederlandse parken zijn gestegen, SeaWorld, Het Avonturen Doolhof in de Efteling én om de 2 minuten het zoevende geluid van Fēnix.

Zie ook: