ThemeTalk

ThemeTalk #127 – Splash Mountain wordt vernieuwd, de Efteling ruikt anders & België gaat open

Aflevering #127 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Deze week wordt Maurice vervangen door Mark Versteden.

Disney heeft de knoop doorgehakt: het thema van Splash Mountain wordt veranderd. De film Song of the South (1946), waar de attractie op gebaseerd is, ligt onder vuur vanwege racistische stereotypen. De eerste Disney-prinses van kleur, Tiana, mag nu het thema voor haar rekening nemen. Wat verwachten Thomas en Mark van een Princess and the Frog-attractie?

De Efteling heeft geureffecten weggehaald uit attracties, meldt Looopings. Volgens de fanblog gaat het om een bezuinigingsmaatregel. Hoe belangrijk is geur? En hoe jammer is het dat ze hier mee gestopt zijn? Mark heeft een theorie.

Disneyland in Californië gaat voorlopig niet open. De uitbraak van het coronavirus is in dat deel van Amerika nog lang niet onder controle. Maar, in Florida gaan de Disney-parken wel open. Ondanks dat ook daar corona nog lang niet weg is. In deze aflevering de laatste updates.

Ook de Belgische pretparken mogen vanaf komende week weer gasten ontvangen. Maar, waar in Nederland alle parken nog vrijwel dezelfde regels hanteren, is er België veel verschil. Waar moet je bijvoorbeeld wél een mondkapje op en waar niet? Thomas en Mark zetten het op een rij.

Verder in deze ThemeTalk: Arie Ribbens, De Vliegende Hollander in de Efteling ligt er slecht bij, The Bandit in Movie Park Germany en Disneyland Paris en abonnementhouders.

Zie ook: