ThemeTalk

ThemeTalk #230 – Dit gaat Disney doen met Splash Mountain

Aflevering #230 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Disney heeft meer bekend gemaakt over Tiana’s Bayou Adventure, de attractie die Splash Mountain in Walt Disney World en Disneyland vervangt. In een concept art is te zien hoe de eerste scene van de attractie eruit komt te zien. Thomas zet het in deze aflevering op een rijtje.

Universal opent deze maand een grote escaperoom in Orlando. In kamers met thema’s rond Jurassic World en Back To The Future kan je jezelf straks laten opsluiten. De eerste recensies zijn positief. Maurice, de escaperoomspecialist van ThemeTalk, geeft zijn visie.

Maurice wilde weten of mensen last hebben van honden in pretparken. In sommige Duitse parken mag je je trouwe viervoeter meenemen, zouden meer parken dat moeten toestaan? In deze aflevering een discussie.

Ook hield Maurice een peiling onder luisteraars over zogeheten blokdagen, dagen waarop de Efteling geen abonnementhouders binnenlaat omdat er dan grote bedrijfsevenementen zijn. De heren bespreken die drukke dagen, waarop de Efteling soms ineens vol hangt met schreeuwerige reclamevlaggen van een discountsupermarkt. Anton Pieck wordt erbij gehaald om aan te tonen dat dat niet past in het park.

Verder in deze ThemeTalk: Bäckerei Krümel, een nieuwe achtbaan in PortAventura, Kroatië in Europa-Park, stilgevallen achtbanen, statistieken over ThemeTalk van Spotify Wrapped en mindervaliden in pretparken.

Zie ook: