ThemeTalk

ThemeTalk #032 – De terugkeer van CinéMagique en dinosaurussen

Aflevering #032 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Onverwacht nieuws rond de verdwenen show CinéMagique in Disneyland Paris. De bijzondere voorstelling, die in maart 2017 voor het laatst werd opgevoerd, keert binnenkort onverwachts terug, heeft Disneyland Paris bevestigd. Wat voor show was dit ook alweer? Thomas en Maurice bespreken alle details. En waarom hebben ze dan net dat theater voor een hoop geld verbouwd?

In Europa-Park is afgelopen week een vernieuwde attractie geopend, de dino-darkride Madame Freudenreich Curiosités. Thomas en Maurice zijn er nog niet in geweest, maar bespreken toch de verbouwde attractie. Van een duistere enge dinosaurus-attractie naar een vrolijke kinderrit, hoe is dat uitgepakt?

In Epcot in Walt Disney World in Florida zijn zorgen rond de bouw van een nieuw ruimterestaurant. Daar moet je tijdens het eten de illusie krijgen dat je daadwerkelijk in de ruimte bent, maar lukt dat wel met de herrie van Test Track naast de deur?

Verder antwoord op de vraag: hoe lang gaan houten achtbanen nog mee? Worden die dingen over twintig jaar nog wel gebouwd? Ook komt de drukte in Toverland en de Efteling voorbij. En is er commentaar op Walibi Holland, waar ze niets doen om Lowlands-bezoekers binnen te halen.

Zie ook: