ThemeTalk

ThemeTalk #106 – Coronavirus heeft pretparkgevolgen & Nintendo in pretparken

Aflevering #106 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Het in China uitgebroken coronavirus heeft ook gevolgen voor de pretparkindustrie. Het Shanghai Disney Resort en ook Hong Kong Disneyland houden noodgedwongen de poorten gesloten. Dat kost Disney veel geld, wat betekent dat voor de toekomst van de parken? En wat betekent dat voor Parijs, Orlando en Anaheim?

Onlangs ging ook Star Wars: Rise of the Resistance open in Disneyland in Californië. Maar, in tegenstelling tot Orlando, loopt het operationeel nog niet helemaal op rolletjes. Hoe kan dat toch? Thomas heeft misschien een verklaring.

Thomas en Maurice lopen niet warm voor Super Nintendo World in Universal Studios Japan in Osaka. Het nieuwe parkdeel is veelbesproken en wordt door fans heel positief ontvangen. Toch zijn er nog wat vraagtekens te zetten.

Luisteraar Michael stuurde een audioverslag in vanuit Rulantica, het waterpark bij Europa-Park dat onlangs open ging. Hij is erg enthousiast over de sfeer in het park.

Verder in deze ThemeTalk: gerecyclede animatronics, carnaval in pretparken, Joris en de Draak is voorlopig dicht, een nieuw logo voor Bobbejaanland en het mediabeleid van pretparken.

Zie ook: