ThemeTalk

ThemeTalk #112 – Stuk gaan in de Efteling en Tokyo Disneyland

Aflevering #112 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Het coronavirus heeft gevolgen voor mensen over de hele wereld, en dus ook voor de pretparkindustrie. Alle parken van Disney in Azië zijn dicht. Wat betekent dat? En moeten we ons ook zorgen maken voor de Nederlandse parken?

De Efteling gaf deze week toestemming aan StukTV om opnames te maken in het park. Daarbij werden bezoekers in de maling genomen door de youtubers terwijl ze verkleed waren als goedkope pretparkmascottes. Maurice is het daar niet mee eens.

Het was los van het coronavirus sowieso geen beste week voor The Walt Disney Company. Beleggers reageerden niet enthousiast op de nieuwe topman en in Walt Disney World gebeurden twee ongebruikelijke ongelukjes. Zo botsten er twee karretjes van de TTA PeopleMover op elkaar en zonk een boot van Jungle Cruise, met gasten aan boord. Hoe kan dit?

Toch ook een positieve noot in de Disney-wereld: de eerste reacties op Mickey & Minnie’s Runaway Railway zijn lovend. Is dit de nieuwe beste attractie in Walt Disney World?

Verder in deze aflevering: pretparken rond Londen, een nieuw resort van de familie Mack, Dreamland in Moskou en de kortingsactie van de Efteling bij de Albert Heijn is nu al voorbij.

Zie ook: