ThemeTalk

ThemeTalk #180 – Avonturen in de Fata Morgana met Joe Biden

Aflevering #180 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

In Walt Disney World is The Hall of Presidents in het Magic Kingdom-park heropend. Deze indrukwekkende animatronic-show is een ode aan het presidentschap van de Verenigde Staten en bevat animatronics van alle presidenten tot nu toe. Sinds het aantreden van president Bill Clinton begin jaren 90 is het zelfs traditie dat de zittende president zijn stem leent aan de show. Thomas en Maurice bespreken het uiterlijk van de Joe Biden-animatronic en staan stil bij de ‘nationalistische’ shows van Disney.

Thomas bracht een bezoek aan de Efteling afgelopen week en maakte een bijzondere storing mee in Fata Morgana. Hij kon goed zien hoe het verdwijneffect bij derde tovenaar in de attractie werkt. Maurice legt uit hoe het precies zit.

Dat pretparken geen goedkope hobby zijn, weet iedere luisteraar van ThemeTalk. Maar, in deze podcast speciale aandacht voor de extreem hoge prijzen die Disney nu rekent. Zo zijn abonnementen bij Disneyland fors duurder geworden, is betaald voordringen in Disneyland Paris knetterduur en is een overnachting in het Star Wars: Galactic Starcruiser-hotel onbetaalbaar.

Verder in deze ThemeTalk: Thomas gaat naar Plopsaland, nieuws over The Holy Land Experience, Aquanura en brand in darkrides.

Zie ook: