ThemeTalk

ThemeTalk #206 – Wachtrijen zijn alleen nog voor mensen met weinig geld

Aflevering #206 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Het is al lang een ergernis van Maurice: de opmars van betaald voordringen in pretparken. Het Franse Parc Astérix introduceerde afgelopen week nieuwe mogelijkheden om wachtrijen over te slaan. In deze aflevering alle opties op een rij. En wat betekent dit voor mensen die niet betalen? Die zijn de dupe en moeten steeds langer wachten, is de conclusie in deze aflevering.

Komende winter krijgt de overdekte waterbaan Indiana River in Bobbejaanland een ingrijpende metamorfose. Dat meldt Looopings. Drie nieuwe thema’s zijn bedacht voor de waterattractie. Thomas en Maurice bespreken de ontwerpen en maken alvast een keuze.

Het huisje van Vrouw Holle keert terug in de Efteling. Het huisje in het sprookjesbos werd een aantal jaar geleden gesloopt, maar komende winter is het sprookje weer in oude staat hersteld en zal de oude dame het weer laten sneeuwen. In deze aflevering een ode aan Vrouw Holle en haar kopieën in het buitenland.

De nieuwe achtbaan RidderStrijd in Avonturenpark Hellendoorn is zo goed als klaar. Thomas en Maurice bespreken de laatste update. Ook de grote verbouwing van Expedition Zork in Toverland wordt besproken, samen met de geruchten over een nieuw ‘verblijfsresort’ bij het park.

Verder in deze ThemeTalk: Star Wars Galactic Starcruiser, vaderdag, moederdag, de openingstijden van Disneyland Paris, een Frank Lammers-update, de rommelige ingang van de Efteling en boosterprikken.

Zie ook: