ThemeTalk

ThemeTalk #125 – Max & Moritz, Efteling-buren en Angela de Jong over Disneyland Paris

Aflevering #125 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Tijd voor een uitgebreide recensie van de nieuwste attractie in de Efteling, Max & Moritz. Thomas bezocht de duellerende achtbanen afgelopen week. De rit is leuk, maar hoe zit het met de aankleding? De attractie wordt onder de loep genomen.

De Efteling had een drukke week, want bij de Raad van State stond een hoorzitting op het programma in een zaak tussen de gemeenteraad en buren van de Efteling. Zij maken bezwaar tegen het vernieuwde bestemmingsplan rond het park. Als de gemeente die zaak verliest kan het betekenen dat er voorlopig geen attracties buiten de bestaande Efteling gebouwd kunnen worden. In deze aflevering alle feiten nog eens op een rij.

Wat hebben Wendy van Dijk, Erland Galjaard, Humberto Tan, Gordon en Disneyland Paris gemeen? Ze zijn allemaal ooit flink afgezeken in een column van AD-journalist Angela de Jong. Het park kreeg er flink van langs deze week. Maurice begrijpt wel waarom.

Verder in deze aflevering: Disney geeft geld terug, Efteling-abonnementhouders het park uit gezet, Monsieur Cannibale ligt onder vuur, luchtbeelden van Disneyland Paris en updates uit Walt Disney World.

Zie ook: